Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

- Tuomas Kyrö


Hinta 21.90 €

Tilaa


Saatavuustieto:
Saatavilla
Koko:
203 x 136 mm
Sidosasu:
Kovakantinen
ISBN:
9789510407622
Kustantaja:
WSOY
Sivumäärä:
252 sivua

Mielensäpahoittaja-kirjoja on ostettu yli 200.000 kpl

Elokuvalla yli 300.000 katsojaa

Kyllä ei huumori tästä parane!

Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajasta on tullut ilmiö.Tolkun miestä, jolle tavallinen riittää, rakastavat kaikenikäiset. Hän huvittaa ja naurattaa, mutta saa myös pyyhkimään kyyneleitä silmistä. Ilosia aikoja, mielensäpahoittaja -romaani pysyttelee tuttuun tapaan sysisuomalaisten perusasioiden äärellä. Elämän, kuoleman ja elementtirakentamisen.

Lue lisää

”Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun heräsin kuolemastani aamuradion ääniin.” Ilosia ovat siis ajat Mielensäpahoittajalla. Onkin ruvettava tekemään arkkua itselle ja emännälle, jotta eivät pääse ruumisarkkukauppiaat viemään suruväeltä viimeisiä pennejä. Hautaustoiminta on kuitenkin tulevaisuuden ala, vanha mies tuumii. Vuonna 2050 arkustakin löytyy mökämusiikkia, lämmitys, ilmastointi, pehmusteita ja jääkaappi.

Mielensäpahoittaja kirjoittaa oman muistokirjoituksensa, koska kuka muu hänen elämänsä ja tekonsa tuntisi. Samalla paljastuu, että jäärä on toiminut muun muassa valtionyrityksen työntekijänä, uskottuna miehenä, teurastajan apulaisena ja kansalaisaktivistina.

Testamentistaan Mielensäpahoittaja haluaa hyvän ja yllättävän niin kuin Huovis-Veikon kolme parasta teosta. Paperille hän kirjaa aineellisen ja henkisen perintönsä, joka ei ole sen pienempi kuin kokonaisen sukupolven kokoinen. Mielensäpahoittaja haluaa itse päättää kuka saa talon, kuka Voortti Eskortin ja kummalle miniälle kumpi emännän koruista. Mutta samalla kun peräseinä lähestyy, vanha mies kurkistaa myös lähtöviivoille, syntymään ja lapsuuteen. Mielensäpahoittaja myöntää jopa tehneensä virheitä elämässään. Laskutavasta riippuen yhden tai kaksi.

Yleisradiossa kuulluista viiden minuutin mittaisista kuunnelmista käynnistyi Mielensäpahoittaja-huuma. 80-vuotiaan vanhan miehen teot ja tuumailut ovat valloittaneet koko kansan ja niiden myötä Tuomas Kyröstä on tullut valtakunnan suosituin humoristi.