Nyt tuplapakettina Jari ja Kati Tervon uutuuskirjat!


Hinta 34.90 €

Tilaa


Saatavuustieto:
Saatavilla

Kuukaudenkirjana kirjailijaparin kiitetyt romaanit tuplapakettina!

HUOM! Kaupanpäällisenä tulevan suklaapatukan saat vain automaattisesti lähetettävän kuukaudenkirjanpaketin mukana.

LISÄETU: Automaattisesti lähetettävän kuukaudenkirjapaketin lähetyskulut Tervo-tuplapaketissa 0 €!

Lue lisää

Jari Tervo: Revontultentie

Veijarimaisesti 70-luvun Suomesta

Mestarillinen Tervo osaa naurattaa, liikuttaa ja yllättää jopa samassa virkkeessä. Revontultentiehen hän mahduttaa koko Kekkoslovakian kuvan 1970-luvulta. Lottokansa lukee Hymy-lehteä, kuuntelee purkkaa ja jytää, matkailee Neuvostoliitossa… ja oho! tekee myös aviottomia lapsia.

Viime syksynä ilmestyneen Esikoisen itsenäisessä jatko-osassa Tervo kirjoittaa edelleen rennoin rantein ja osaajan ottein. Vuosi on 1973 ja nuoren Jarin päiväkirjat täyttyvät ihanasta Irenestä, puhkeamaisillaan olevasta vallankumouksesta ja Näkki-kondomista, jonka saa palauttaa, ellei siihen ole tyytyväinen.

Tervojen perhe rakentaa rivitalokotia ja odottaa uutta vauvaa, työnimeltä Lenin. Jari vakoilee Rovaniemellä asuvaa Timo K. Mukkaa, jonka Hymy-lehti on todennut olevan jo ristiä vaille valmis. Reissulla hän törmää itsensä kaksoisolentoon – asia, joka vaatii selvittämistä. Kevät vie Jarin pääsiäsmatkalle koppalakkien ja salakuljetettujen sukkahousujen Moskovaan, syksyllä reissataan nuorisofestivaaleille DDR:ään. Casette Recorder on tietysti aina mukana ja sitä kautta myös isoäidin kanssa avioituneen Erkki-sedän sotamuistot. Abbakin soi, mutta siitä bändistä nyt ei tulla enää koskaan kuulemaan mitään.

Kati Tervo: Sukupuu

Kirjasyksyn koskettavin sukuromaani

Suomalaisten Hukkasten ja saksalaisten Schumacherien polut yhtyvät, kun nuori Johannes Hukkanen lähtee vuonna 1912 Dresdeniin opiskelemaan saksaa. Hän asuu Schumacherien perheessä, johon kuuluu kolme tyttöä:  Verna, Adele ja Flora. Vernan kanssa vaihdetaan suudelmia, mutta Adelen kanssa syttyy rakkaus. Kesällä 1918 Adele lähtee Johanneksen perässä miinoitetun meren yli vieraaseen maahan ja saa tuntea itsensä muukalaiseksi takapajuisessa pohjolassa. Tuleva anoppi on kylmäkiskoinen ja toivoo, että saksalaismorsian olisi jäänyt omalle kaalimaalleen.

Sota koettelee Suomessa Hukkasia, mutta Saksassa Schumacherien kohtalo on vielä kovempi. Johanneksen anoppi Bertha joutuu eroamaan kaikista kolmesta tyttärestään. Adelen lähdettyä Verna muuttaa Amerikkaan, jossa adoptoi intiaanipojan. Flora sen sijaan päätyy hermoparantolaan, joissa natsit ryhtyvät 1940-luvulla tekemään puhdistuksia.

Vuosikymmeniä myöhemmin Heidi Hukkanen, Adelen pojantytär, muistaa lapsuudestaan 1950-luvun lopulta sairaan mummun, joka rakasti leivoksia ja rähisi vieraalla kielellä. Kun hän matkustaa Dresdeniin selvittämään juuriaan ja ryhtyy piirtämään sukupuutaan, sen oksat alkavat puhua aiempien sukupolvien tarinaa.