Kirjailijan muita kirjoja

Katso kirjailijan muut kirjat


Pieni elokuvateatteri Pariisissa

- Nicolas Barreau


Hinta 19.90 €

Tilaa


Saatavuustieto:
Saatavilla
Koko:
0 x 0 mm
Sidosasu:
Kovakantinen
ISBN:
9789513177942
Kustantaja:
WSOY
Sivumäärä:
250 sivua

Taianomainen rakkaustarina vie Pariisin sydämeen ja tarjoaa runsain mitoin romantiikkaa ja oikukasta rakkautta, nostalgiaa ja elokuvatähtien säihkettä.

 Alain Bonnard on pienen elokuvateatterin omistaja, parantumaton romantikko ja nostalgikko. Cinéma Paradis on hänen lapsuutensa unelma. Se ei tarjoa väkivaltaisia tai uskallettuja filmejä, vaan vanhan hyvän ajan laatukuvaa. Niitä katsomaan ilmaantuu joka keskiviikkoilta salaperäinen kaunotar, jolla on punainen takki, sydämenmuotoiset kasvot ja maailman kauneimmat silmät.

Korviaan myöten ihastunut Alain rohkaistuu lopulta pyytämään naista ulos, ja he hullaantuvat toisiinsa saman tien. Ennen seuraavia treffejä kaunotar katoaa, mutta samaan aikaan alkaa tapahtua kiivaammassa tahdissa kuin Alain ikinä uskoisi.

Lue lisää

Maailmankuulu ohjaaja Allan Wood (joka muistuttaa kovasti Woody Allenia) ja hänen jumaloitu tähtensä Solene Avril haluavat filmata seuraavan elokuvansa Pariisissa – Alainin teatterissa. Sen omistajastakin tulee hetkessä julkkis, mutta pyörityksen keskellä hän ei pysty unohtamaan hehkuvan rakkautensa kohdetta.

Tosin hän tietää tästä vain etunimen, mutta se ei estä kääntämästä puolta Pariisia ylösalaisin. Apuna on sinkkuprofessori Robert, joka kaataa opiskelijatyttöjä kuin heinää mutta tempautuu juttuun mukaan ystävän epätoivon nähtyään. Kun käy ilmi, että Allan Woodilla ja Solenella on omat salaisuutensa, jotka liittyvät Pariisiin, elämä osoittautuu yllättävämmäksi kuin mikään filmi ikinä.

Pieni elokuvateatteri Pariisissa on älykäs ja taianomainen romaani, jota lukiessa kielellä maistuvat bistrojen antimet, kastanjat tuoksuvat ja onnellinen, hiukan haikea sävelmä soi…