Disa Hannuntytär

- Kristiina Vuori


Hinta 21.90 €

Tilaa


Saatavuustieto:
Saatavilla
Koko:
0 x 0 mm
Sidosasu:
Kovakantinen
ISBN:
9789513181055
Kustantaja:
Tammi
Sivumäärä:
468 sivua

Äidin ja pikkupojan hurja pako 1390-luvun Suomessa

Kristiina Vuoren taidokkaan täyteläinen historiallinen romaani vie mieltä kiehtovalle matkalle Suomen keskiaikaan. Disa Hannuntyttäressä  äiti ja poika pakenevat juonikkaiden sukulaisten luota ja syöksyvät seikkailuun halki melskeisen maan.

Lue lisää

Kun toripuodin pitäjän Disa-tytär on 13-vuotias, hänet naitetaan itseään 25 vuotta vanhemmalle Pyhäkorvan kartanon isännälle.  Herra Martti on paitsi himokas myös väkivaltainen ja nuorikosta sukeutuu arka ja huolien painama nainen. Disa ei saa liittolaisia kurimuksessaan edes Martin sukulaisista, joten hänen viimeinen oljenkortensa on äitiys. Lapsia syntyy kuitenkin vain yksi, Viljami.

Kun Viljami on varttunut kymmenvuotiaaksi, Pyhäkorven isäntä nostaa kätensä viimeisen kerran vaimoaan lyödäkseen, sillä Viljami jännittää jousensa puolustaakseen äitiään. Niin Martti kuolee nuoli kurkussaan.

Isänmurha on kuitenkin rikoksista pahin. Viljamia uhkaa kuolemantuomio ja Disaa syyte avunannosta. Päästäkseen pakoon kovaa kohtaloa, Disan on luovutettava sekä oma että poikansa perintöosuus kartanosta Martin juonikkaalle veljelle ja tämän vaimolle. Mutta vaikka Disa ja Viljami lähtevät matkaan maattomina ja rahattomina, Disa päättää taistella saadakseen kaiken joskus takaisin.

Mitä kauemmas koti jää, sitä selvemmin alkaa herätä Disan kauan nukkunut sydänkin. Mutta kenelle? Turvaa tarjoava Turun linnanherra Knut Bonpoika Grip on ylimys kannuksiaan myöten, vaikka kapinoikin kuningatarta vastaan. Laivuri Basti saattaa olla pelkkä lurjus, mutta miksi hän ilmestyy Disan elämään aina, kun tämä eniten kaipaa apua?