Olgan pullakirja

- Olga Temonen


Hinta 21.90 €

Tilaa


Saatavuustieto:
Saatavilla
Sidosasu:
Kovakantinen
ISBN:
9789513182106
Kustantaja:
Tammi
Sivumäärä:
152 sivua

Kääri hihat, upota kädet rohkeasti taikinaan ja sitten vain pullia leipomaan! Olgan pullakirjavinkkien avulla kuka tahansa voi leipoa herkullista pullaa. Olga rakastaa pullaa niin, että haluaa nostaa Suomen epävirallisen kansallisleivonnaisen sille kuuluvaan arvoon.

Olgan pullakirja kokoaa yhteen perinteiset pullat ja esittelee myös uudenlaisia pullaleivonnaisia. Pullista tykkää yleensä koko perhe, eivätkä pullat edes ole sellaisia sokeripommeja kuin monet leivonnaiset. Kuten Olgakin toteaa, pullataikinan erottaa sämpylästä vain kardemumma ja se, että siinä on vähän enemmän sokeria ja rasvaa. Noin kun asian miettii, voi pullaa leipoa lähes joka päivä!

Lue lisää

Olgan tervehdys lukijoille:

Pulla on mielestäni niin paljon enemmän kuin vain leivonnainen, eritoten silloin, kun sen leipoo itse. Halusin tehdä kirjan, joka on paitsi kunnianosoitus suomalaiselle pullaperinteelle, myös kirja siitä, mihin kaikkeen minun mielestäni pulla voi leivonnaisena laajeta niin, ettei se silti lakkaa olemasta pullaa.

Kirjasta löytyy 5 perustaikinaa, joista jokainen varmasti löytää itselleen sopivan. Näistä eri taikinoista leivotaan erikokoisia, makuisia ja mallisia pullia. Leipoja voi siis leipoa ensin taikinan ja vasta sen jälkeen päättää minkälaisia pullia aikoo taikinastaan leipoa.

Asun perheeni kanssa maaseudulla Iitissä ja meidän kylällämme on pitkä perinne, missä kylän maatalousnaiset leipovat taloon syntyvälle pienelle vauvalle valtavan rotinarinkelin. Rinkelin saa kotiinsa vielä toivomaansa ajankohtaan, jolloin valtava tuore pullakranssi on hyödyksi vaikkapa ristiäistarjoiluissa. Pullan ympärillä on paljon perinteitä, joita minä omalta osaltani haluan olla mukana pitämässä yllä.

Pullan leipominen tekee arjesta juhlaa ja juhlasta kotoisaa.  Toivon että tämä kirja innostaa kaikenikäisiä suomalaisia leipomaan hyvää, tuoretta, persoonallista ja ihan itse tehtyä pullaa.

Olga Temonen, 14.12.2014